Puss, puss, så får du en suss!

Alle bildene i denne serien er tatt av Are Halse:)
Emma på besøk hos tannhelsetjenesten:)

Som et prøveprosjekt gikk vi, vinteren 2010/ 11 i gang med tannpuss i barnehagen. Vi fikk en startpakke fra tannpleier Liv (tannkoster/tannkrem) og vi kjøpte veggmonterte tannglass for å håndtere orden og hygiene. Tannpuss i barnehagen medfører IKKE mye arbeid! Voksne pusser på de små etter lunsj, da er vi likevel innom på badet for stell og bleieskift før legging. Når de minste sover har mellomvakt ansvar for at de store barna pusser tennene. Noen ganger pusser de alene, andre ganger pusser vi sammen med dem. Med tanke på at barna spiser tre måltider i barnehagen i løpet av en dag føler vi at det er helt naturlig å pusse tennene her.

"Prøveprosjektet" ble ei fast ordningHa ha

Et apropos:

I sommer lagde VGs søndagsmagasin en større reportasje om tannhelse vs bakterier som kan føre til kreft. Vi ble oppringt av journalisten i riksavisen. Hun hadde googlet på "tannpuss i barnehagen" og det første hun hadde funnet var VÅR barnehage! Vi hadde en artikkel på våre nettsider. I etterkant av henvendelsen innhentet vi tillatelse fra samtlige foreldre for billedbruk i VG, og det endte med en tre-siders reportasje fra Karius og Baktus kulturbarnehage! Vi er stolte!